Neverjetno! Dve slovenski regiji v črni fazi! Država v rdeči!

maska slovenija okužb
slika: twitter

Danes, na velikonočni ponedeljek, se bo strokovna skupina za covid-19 pogovarjala o morebitnih spremembah ukrepov.

Dve statistični regiji v črnem

Trenutni semafor je razdeljen na pet skupin, glavna kriterija skupin sta sedemdnevno povprečje števila okuženih in število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. Država je sicer trenutno v rdeči fazi, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb pa še narašča in je doseglo 1058. Po podatkih sledilnika za covid-19 sta dve regiji že dosegli črno fazo, in sicer savinjska in goriška regija, tam so razmere v Sloveniji najslabše. Po 12. aprilu naj bi veljali ukrepi v skladu z vladnim semaforjem, pri čemer pa je minister za zdravje Janez Poklukar že pred dnevi napovedal, da bi ga lahko v vmesnem času prevetrili.

Slika: RTV SLO

Država je trenutno v rdeči fazi, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb narašča in je doseglo 1058, dve regiji pa sta po podatkih sledilnika za covid-19 že dosegli črno fazo, to sta savinjska in goriška regija, kjer so razmere najslabše. V rdeči fazi so po vladnem semaforju odprte zgolj nujne trgovine in storitve ter vrtci in osnovna šola za učence prvih treh razredov, a neglede na to,  še vedno velja, da je vnovično odprtje šol še vedno predvideno za ponedeljek, 12. aprila.

PM

VREME

Maribor
oblačno
78%
1km/h
100%
25°C
27°
23°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.