slika: Družina

“V torek, 27. oktobra, zjutraj je na našem Facebook profilu druzina.si izginila naslovnica in vse vsebine s povezavo na našo spletno stran www.druzina.si,” so zgroženi zapisali na spletni strani tednika Družina, ko je bil njihov profil na družbenem omrežju Facebook nenadoma blokiran.

CENZURA FACEBOOKOVE STRANI “DRUŽINA”

“Lahko @FDVLjubljana to pojasni?”, se je na Twitterju odzval predsednik vlade Janez Janša ob Facebookovi nenadni blokadi spletne strani www.druzina.si, ki je znana po svojem zagovarjanju pravice do življenja in tradicionalne družine. Kot kaže je Facebook blokiral celotno domeno “druzina.si”, tako da ni dovoljeno deljenje vsebin, prejeli pa naj bi celo opozorilo, da jim blokirali objave”, s čimer bi stran postala dostopna samo še skrbnikom. “Tednik Družina @druzinadoo žrtev FDV moralnih cenzorjev Facebooka za Slovenijo?” pa se je vprašal znani borec za pravice otrok Aleš Primc.Facebook stran sedaj deluje normalno. Stran je uspela Družina dobiti nazaj v manj, kot 24. urah

In kako so se pri Družini odzvali na blokado? “Takoj in na vse možne načine, tehnične, administrativne, piarovske in tudi poslovne. Zares sem ponosen na ekipo Družine, ki je vse svoje moči takoj usmerila v rešitev problema, od sodelavcev v marketingu, uredništvu, informacijski tehnologiji in drugod. Najprej smo posredovali pritožbo, prošnjo za ureditev težave in vsa potrebna pojasnila prek Help deska Facebooka, sledil je dopis kontaktu v vodstvu FB v ZDA, ki smo ga pridobili prek poznanstev. Odločilen je bil tudi takojšen in odmeven odziv javnosti, naših bralcev in naročnikov. Množičnost in takojšen aktivni angažma takšne množice prijateljev je presegel vsa pričakovanja in bil zagotovo pomemben faktor, da so »algoritmi« Facebooka zaznali, da gre tukaj za stran s široko podporo različnih ljudi, tudi takih, ki nas ne berejo in se morda ne strinjajo z našim pogledom na svet, vendar so nas, v duhu spoštovanja pravice do svobodnega izražanja, vseeno močno aktivno podprli. Še posebno sem hvaležen za to, saj kaže, da kot družba zorimo v demokratičnem duhu, s smislom za skupno dobro.” je dejal direktor Družine Tone Rode.

MG