zajem zaslona

Objavljene so bile grozljive številke novo okuženih, ki so v torek ponovno podrle rekorde, našteli so namreč 2605 pozitivnih primerov ob 7471 testiranih osebah. Delež pozitivnih testov je tako 34, 87 odstotka. Število vseh aktivno okuženih je 18,269. 612 bolnikov je hospitaliziranih, intenzivno nego pa jih rabi 99.

Vsi znani zanikovalci koronavirusa?

Kot bi pel eden od glavnih zanikovalcev nošenja mask Werner: “Ne gane me” teh spodaj naštetih primerkov res ne gane. No, a pojdimo lepo po vrsti, da ne bomo koga izpustili. Tu so najboj glasni zanikovalci, Socialni demokrati, ki so vlado javno pozivali k nenošenju mask v šolah, kar je njihova predsednica Tanja Fajon poskušala zanikati in svojo stranko branila na vse pretege, a plakat s pozivom vladi za nenošenje mask v šolah, jo postavlja na laž. Na njem so v stranki jasno zapisali: “Za šolo brez mask. Poziv vladi za življenjske pogoje v šolah in vrtcih.”
V stranki LMŠ pa se je še posebej “izkazal” poslanec Jani Möderndorfer, ki si je drznil sesti v poslanske klopi kar brez maske in ni upošteval pozivov svojih poslanskih kolegov, naj si masko nadene. S pozivi k udeležbi na petkovih protestih in udeležbo kot takšno, še zlasti v njihovi začetni fazi, pa so k hitrejšemu širjenju epidemije doprinesli tudi drugi opozicijski politiki iz strank Levica (Miha Kordiš), LMŠ, SD (Marko Koprivc, Tanja Fajon) itd. Na protestih pa smo lahko videli tudi Damirja Črnčeca, povezanega z LMŠ, pa Marjana Šarca, ko je prišel na napačno proslavo ob Dnevu državnosti ipd. Ne pozabimo tudi na  znanega zanikovalec Jožeta P. Damjana, nesojenega predsednika vlade, ki zagovarja “Švedski model” reševanja krize.

Jaša Jenull, Tjaša Prošek in Vuk Ćosić pa so si sloves tistih, ki delujejo proti vladnim ukrepom za zajezitev epidemije novega koronavirusa, prislužili s pozivanjem na množične neprijavljene petkove protivladne mitinge, na katerih mnogi niso ohranjali ustrezne varnostne razdalje in niso nosili zaščitnih mask. Potem je tu brezposelni Ivan Gale, pa Svetlana Makarovič, ki spada celo v rizično skupino, pa igralec Andrej Rozman Roza in še kak pametni anti Janša model brez maske.

 

Eni glavnih krivcev za nenošnjo mask in glavni zanikovalci virusa so zagotovo Marko Potrč, Tanja Ribič in zgoraj omenjeni Werner. Tu je še tisti s strgano masko, ki je vpil: “Dajete maske dol!” Zlatan Čordič – Zlatko. K hitremu širjenju koronavirusa pa so doprinesli tudi vplivni kulturniki z območja nekdanje skupne države, ki sofinancirajo petkove proteste in številne, tudi okoljske nevladne organizacije, pa celo člani mamilarskih kartelov kot je Anis Ličina in mariborski kulturniki posebneži kot je Renato Volker, ki sam zase pravi, da je s “seksom zasvojeni homoseksualec”.

zajem slike (RTV SLO), twitter

Tu je še na tisoče njihovih posnemovalcev, ki neumnostim na družbenih omrežjih delijo všečke in ploskajo, ter ne samo, da razdvajajo slovenski narod, ampak ga uničujejo. Med njih sodijo tudi vsi levičarski “zafrustrirani” mediji, ki širijo anti Janša propagando.

In potem se nekateri sprašujejo, kdaj bo boljše? Mogoče bo zaradi ukrepov, katere je bila vlada sprejela za zajezitev koronavirusa, boljše čez mesec dni, mogoče do božiča, mogoče šele naslednje leto. In medtem, ko v bolnišnicah primanjkuje postelj, zdravnikov, ko imamo vse več obolelih, mrtvih, se spomnite na vsa ta zgoraj našteta “zveneča” imena.

vir: Nova24TV

MG