V teh časih, ko je zaščitna oprema še kako potrebna je nekaj nepojmljivega. Iz UKC Ljubljana so ukradli zaščitno opremo.

Kradli zaščitno opremo v UKC

Vodstvo Kliničnega centra je že dlje časa opažalo, da se zaloga mask manjša hitreje kot bi bila normalna raba v pandemiji. Zato so začeli sumiti, da večje količine izginjajo po kriminalnih poteh. Po aktivni notranji preiskavi je danes Policija opravila prve akcije, ki še trajajo. Vpletenosti v mrežo organiziranega kriminala je po naših informacijah osumljenih tudi več zaposlenih v UKC Ljubljana. Ti so v časih, ko je Slovenija zaščitno opremo – kirurške maske, razkužila in obleke – krvavo potrebovala zase, iz UKC-ja ukradli zaloge in jih prodajali naprej.

Ukradene maske je bilo še pred dnevi na spletnih straneh moč kupiti po okoli 1,20 evra na kos, pakirane pa so bile tudi po 30, 40 ali 50 skupaj. Po naših informacijah je večina oglasov s te spletne strani izginila, ko je policija stopila na prste enemu od osumljencev.

Na podlagi zbranih obvestil je bila od pristojnega tožilstva pridobljena odredba za hišno preiskavo pri dveh osumljenih osebah, ki sta trenutno v pridržanju.

Z UKC Ljubljana so sporočili, da je njihova služba za korporativno varnost skupaj z drugimi službami UKC Ljubljana od začetka epidemije podrobno spremljala porabo osebne varovalne  opreme v UKC Ljubljana Odrejena je bila tudi izredna inventura zaščitne opreme.
MG