Neverjetno!!! Izjemen porast okužb v Sloveniji. Preverite za vaš kraj!

pct
slika je simbolna

Delež cepljene celotne populacije v Sloveniji je še vedno slab in znaša 44,5 odstotka, med državljani, starejšimi od osemnajst let, pa je polno cepljenih 53 odstotkov oseb.

V ponedeljek je bilo ob opravljenih 5.665 PCR-testih potrjenih 1.393 okužb s koronavirusom, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Delež pozitivnih testov je znašal 24,5 odstotka in je precej višji kot dan pred tem, ko je znašal 17 odstotkov. Nazadnje smo imeli tako visoko število potrjenih okužb 7. aprila letos, ko smo potrdili 1.529 primerov okužb.

Tu je 10 slovenskih mest, katera so imela včeraj največ okužb!

Ljubljana 127 novih okužb
Koper 68 novih okužb
Maribor 64  novih okužb
Celje 61 novih okužb
Kranj 41 novih okužb
Grosuplje 37 novih okužb
Domžale 35 novih okužb
Novo mesto  31 novih okužb
Brežice 31 novih okužb
Šentjur 27 novih okužb

V UKC Maribor so prepovedani obiski vseh hospitaliziranih bolnikov. Do preklica bodo dovoljeni le obiski (ena zdrava oseba z izpolnjenim pogojem PCT) bolnikov, ki so kritično bolni, po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom, porodnic, ki jih lahko obišče le oče novorojenčka, in otrok, ki jih lahko obišče le en starš ali skrbnik.

Po podatkih sledilnika za covid 19 je trenutno okuženih 390 učencev in 181 učiteljev. V karanteni je skupno več kot 7300 učencev v 348 oddelkih, od tega se 173 oddelkov šola na daljavo. Največ, 229 aktivnih okužb je potrjenih med osnovnošolci. V vrtcih pa je okuženih 51 zaposlenih in 19 otrok.

Preverite okužbe za vašo občino, (vir covid19 sledilnik):

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.