POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1938 klicev, med njimi 40 nujnih. Med 727 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 87 kaznivih dejanj, 97 kršitev JRM in 148 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 9 povzročitev telesne poškodbe, 6 poskusov preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, 3 ponarejanja denarja, po 2 grožnji in dejanji nasilja v družin ter po 1 rop in ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 74 krat posredovali na javnem kraju in 23 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilom nadaljevala s prekrški.

V 126 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 18 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 4 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 35 oseb in sicer 19 na območju PU Novo mesto in 16 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (11), Nepala (9) in Turčije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.