Neverjetno! Kakšen honorar prejemajo nekateri slovenski komiki?

slika: Youtube

Smeh je pol zdravja, pravijo. Dejstvo je, da najpogosteje zabavajo šale na račun drugih, zato je stand up komedija zagotovo najboljša izbira. Zato je ta vrsta komedije tudi najbolj razširjena in očitno dobro plačana.

Mariborčana, Martina Ipša za pol ure 1000 evrov, Tadej Toš pa 1100 evrov?

Taka komična oblika umetnosti je pri nas zadnja leta priljubljena, na naši sceni pa je iz leta v leto pojavlja več stand up komikov. Pišejo Slovenske novice.

Če si zaželeli najeti za zasebno zabavo Denisa Avdića, na kateri bi pol ure stresal šale, boste morali za njegovo prisotnost odšteti baje najmanj 2500 evrov. Najmanj, kajti Avdič naj bi za polurni nastop zahteval tudi do 3500 evrov. 3000 evrov  naj bi za pol urni nastop na zasebni zabavi, računala  Lado Bizovičar in Vid Valič.

Manj naj bi računal Matjaž Javšnik, njegov nastop za pol ure naj bi stal 1100 evrov. Baje vas za isti honorar nasmeji tudi Tadej Toš. Malo cenejši naj bi bili komičarki Martina Ipša in Lucija Čirovič. V najnižji cenovni razred komikov pa naj bi sodili: Nejc Petek, Gašper Bergant, Janez Usenik in Klemen Bučan, ki so vas pripravljeni pol ure spravljati v smeh za baje “le” od 300 do 500 evrov.

Kje je tu plagiator Boris Kobal? Za svoj nastop naj bi računal od 600 do 1000 evrov. Ali so tudi tovrstne šale ukradene, ne vemo. Iz omenjenih honorarjev lahko razberemo le to, da se od takih nastopov da zelo dobro živeti. Če se seveda najde kdo, ki te nastope za ta denar zares plača.

vir: Slovenske novice, youtube

M.G.

VREME

Maribor
delno oblačno
85%
1km/h
28%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.