zajem zaslona

Na policiji so v zadnjem času v javnosti zaznali več pozivov na shoda, ki naj bi po njihovih navedbah v Ljubljani potekala danes in v petek. Ob tem opozarjajo, da bo policija nadzirala spoštovanje ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije in v primeru kršitev, ukrepala.

Policija poziva k spoštovanju ukrepov

Na policiji so sporočili, da bodo območje, kjer bodo zaznali morebitni shod, ter konkretni postopki s policisti videonadzorovani. Morebitne udeležence shoda so pozvali k upoštevanju opozoril in navodil policije ter spoštovanju vseh odlokov glede omejitve gibanja in zbiranja ljudi. Trenutno namreč zbiranja ljudi na javnih mestih zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije niso dovoljena, poroča STA.

Na policiji so tudi poudarili, da s tem ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, “vendar pa je treba razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je treba upoštevati”. “Vse pozivamo, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih,” so sporočili s policije.

Jenull na Facebooku že napovedal petkov protivladni protest

Na policiji so med drugim omenili, da naj bi do protestnih shodov v prestolnici prišlo danes in v petek. Jutri ob 19. uri bodo ulice v središču prestolnice z avtomobili zasedli protivladni protestniki, je na družbenem omrežju Facebook danes sporočil eden od neuradnih organizatorjev petkovih protivladnih protestov Jaša Jenull. Kaj bo z današnjim protestom oziroma ali bo do slednjega sploh prišlo, za zdaj še ni znano.

Sicer pa pravijo, da pes ki laja, ne grize!

PM