V sredo je bilo po 7391 testih na novi koronavirus potrjenih 1767 okužb. Umrlo je 46 bolnikov s covidom-19. Vlada je medtem, kot je bilo napovedano, za 7 oz. 14 dni podaljšala ukrepe za omejevanje širjenja novega koronavirusa.

Vlada podaljšala odloke še za teden dni!

Vlada je tako na predlog ministra za zdravje za sedem dni podaljšala odloke, povezane z zbiranjem, ponujanjem blaga in storitev ter prehajanjem mej, za 14 dni pa ukrepe, povezane z nošenjem zaščitnih mask, ustavitvijo javnega prometa in izvajanjem športnih dejavnosti.

Vrata neživilskih trgovin, avtošol, kulturnih ustanov in kinodvoran tako ostajajo zaprta, še vedno veljajo prepoved zbiranja ljudi, razen družinskih članov in članov skupnega gospodinjstva, ter ukrepi na mejnih prehodih. Prav tako v naslednjem tednu ostajajo zaprti vrtci, razen za nujne primere, osnovne, srednje in glasbene šole ter visokošolski zavodi.

Odločitev o tem, kdaj bi se otroci, vsaj prva triada, lahko vrnili v šolske klopi, “bo sprejeta prihodnji teden ob morebitnih spremenjenih epidemioloških razmerah, če bi se sprostile šole oz. prva triada, se mora hkrati sprostiti javni promet. Te stvari so med seboj močno povezane in logične,” je dejal vladni govorec Jelko kacin.

PM