Policija, policiste,policija vnukinja

Čeprav so prejšnji grafit so prepleskali in upali, da se kaj takšnega več ne bo ponovilo, so pročelje neznanci spet popackali.

Ponovno popackali cerkev

Cerkev župnije Marija Mati Cerkve na Pobrežju, ki so jo sredi oktobra, na tamkajšnjem pročelju grafitirali z barvo in neprimerno vsebino, je bila spet tarča vandalov. Z barvo, tokrat črno, so namreč steno popisali skorajda na istem mestu. Le komu gre v nos cerkev, ki ne samo da je simbol slovenstva, je ustanova, do katere bi morali gojiti spoštovanje.

V omenjeni cerkvi, smo takrat izvedeli, so z ogorčenjem opazili tovrstno dejanje. Dejali so nam, da so zadevo takoj prijavili policiji in razočarano dodali, da je dejanje odraz kulture, ki jo imajo ljudje. Tamkajšnji župnik Stanislav Praznik je povedal, da so napis opazili v sredo zvečer. »Težko rečem, zakaj smo spet tarča vandalov. Nismo veseli, saj smo upali, da se kaj takšnega več ne bo ponovilo. Po moji oceni pa lahko razloge za tovrstna dejanja pripisujem odnosu ljudi do cerkve in duhovnikov,« je razložil Praznik in dodal, da so zadevo ponovno predali policiji, seznanili so še zavarovalnico.

Upajmo, da bo policija tokrat ujela nepridiprave!

 

foto: Maribor24

vir / foto: Maribor24

MG