Društvu Maus zaplenili vse denarne tokove. Gal poslej s Karitasom!

Nataša Švikart, slika: Nova24.TV

Nesrečni Gal je ostal brez denarja, ki naj bi ga društvo Mavs zbralo zanj, saj je sodišče denarna sredstva društva zamrznilo.

Za Gala poslej Karitas in nov transakcijski račun

Denar za operacijo šestletnega Gala Štefliča, ki potrebuje operacijo rok, saj bi mu ta olajšala življenje, po razhodu z društvom Maus zbira Nadškofijska karitas Maribor. Za ta namen so odprli poseben transakcijski račun, delujejo že tudi SMS-donacije, ne bodo pa organizirali posebnih humanitarnih akcij, to prepuščajo družini.

Karitas je za Gala odprla ločen transakcijski račun pri Novi KBM s številko SI56 0400 0026 6039 028 in referenco SI00 292167 ter namenom nakazila Pomoč Galu. Za dečka so mogoče tudi SMS-donacije, ki jih lahko posamezniki nakažejo s ključno besedo GAL5 na številko 1919, za kar bodo prispevali pet evrov za Galovo operacijo rok.

Švikartovi blokada računa in predlog za pregon

Kradljiva humanitarka, ki naj bi bila celo Večerova izbranka za humanitarko leta Nataša Švikart in njeno društvo Maus pa sta pod drobnogledom policije in tožilstva.​ ​​Zoper Švikartovo je bilo podanih več ovadb oziroma predlogov za pregon, pristojni državni tožilec usmerja predkazenski postopek zoper humanitarno društvo in njegovo odgovorno osebo zaradi suma storitve kaznivega dejanja izneverjenja.

Na tožilstvu so pojasnili, da je preiskovalni sodnik odredil začasno zavarovanje zahtevka za odvzem premoženjske koristi. “Pri čemer se sodna odredba nanaša tako na transakcijski račun navedenega društva kakor tudi na sredstva, ki so bila zbrana pri posameznih operaterjih telekomunikacijskih storitev, sodna odredba pa zajema prepoved vsakršnega razpolaganja s temi sredstvi, tudi prepoved prenakazil,” je odgovoril Darko Simonič, vodja okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Na računu Telekoma namreč naj bi bilo 30 tisoč evrov zbranih s SMS-donacijami. Vodja tožilstva še pojasnjuje, da se bo lahko denar, ki nedvomno pripada oškodovancu in ni potreben kot dokaz v kazenskem postopku, izročil oškodovancu še pred koncem postopka, a morajo ugotoviti, kateremu oškodovancu pripadajo katera sredstva. Piše Večer

 

MG

 

VREME

Maribor
močan dež
97%
2.6km/h
100%
18°C
20°
18°
18°
Sat
18°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
18°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.