slika Nova24.tv

Predsednik vlade Marjan Šarec danes odhaja na uradni obisk v Rusko federacijo, kamor ga je povabil predsednik ruske vlade Dimitrij Medvedjev*.

Šarec in Jankovič z ramo ob rami v Moskvo?

Ali je to sploh mogoče. Šarec in Jankovič odhajata skupaj v Moskvo? In kakšno sporočilo pri tem daje Šarec državljanom? Šarec je za danes, ob 14. uri, sklical vrh koalicije na temo proračuna, potem pa naj bi z vladnim falconom odletel v Moskvo, ministri, ki so člani Šarčeve delegacije, ki potujejo poleg, pa menda morajo v Moskvo z današnjo jutranjo redno letalsko linijo ter posledično ne morejo biti zraven na koalicijske usklajevanju proračuna?

V Moskvo pa naj bi skupaj s Šarcem potoval tudi ljubljanski župan Zoran Janković, vendar še znano, ali bo Janković skupaj s Šarcem letel tudi v falconu. Po nekaterih informacijah iz diplomatskih krogov naj bi ruska stran celo “zahtevala Jankovića”, češ, če bo zraven Janković, ki naj bi v Moskvi podpisal tudi sporazum o sodelovanju obeh glavnih mest, Moskve in Ljubljane, potem bo Šarčev obisk “uraden”, sicer pa ne?! Po navedbah Požareporta iz vladne koalicije, pa gre Janković zraven tudi zato, ker naj bi se Šarec in naši v Moskvi pogovarjali tudi o Mercatorju, toda ti pogovori naj bi bili tajni in jih med programom obiska ne najdemo.

Ob predsedniku Vlade RS in potujejo v Moskvo tudi zunanji minister Miroslav Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer,

Kakšno sporočilo pa Marjan Šarec pošilja nam državljanom, s tem, ko se – potem ko je država družini Janković v spornem sodnem postopku odpisala neverjetnih 29 milijonov evrov dolgov – kaže z Jankovićem z ramo ob rami sredi Moskve?

povzeto po Požareport

MG