Neverjetno! V Indiji so le v enem dnevu potrdili kar 315 tisoč okužb

indiji
slika: v Fokusu

Indija je država, kjer še vedno raste okuženost s koronavirusom in je v vrhu držav po okuženosti na svetu.

V indiji v enem dnevu kar 14.835 okužb

Po podatkih indijskega ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah potrdili neverjetnih 14.835 novih okužb, skupno pa kar 15,9 milijona. Več zasebnih in javnih bolnišnic v New Delhiju poziva vlado k takojšnji dobavi kisika za več sto bolnikov na ventilatorjih. V New Delhi so v sredo sicer dostavili skoraj 500 ton kisika, vendar je to še vedno premalo, saj jih dnevno potrebujejo okoli 700 ton.

Lokalna vlada Indije, ki je ne vodi stranka BJP premierja Narendre Modija, očita sosednjim zveznim državam, ki jih vodi BJP, da namenoma zadržujejo dobavo kisika. Višje sodišče v New Delhiju je v sredo tako naročilo vladi, naj zagotovi varno dostavo zalog kisika od tovarn do bolnišnic po celi državi. “Ne moremo si dovoliti, da ljudje umirajo zaradi pomanjkanja kisika,” je dejal sodnik.

V Indiji v zadnjih tednih beležijo strm porast števila okužb, kar pa je posledica predvsem več množičnih zborovanj, od verskih festivalov do političnih shodov. Očitno imajo ti protestniki veliko veze z našimi protestniki in covid bedaki, ki jih dejstva o okuženosti in smrtih zaradi koronavirusa nikakor ne predrami.

PM

 

VREME

Maribor
oblačno
78%
1.5km/h
100%
24°C
27°
23°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.