Neverjetno: Vlada RS nam je zamolčala BOŽIČ!

Slovenci dolga leta nismo smeli praznovati božiča. Vendar pa je božič, eden največjih praznikov ne samo pri nas ampak na svetu. Praznujemo ga tako verni, kot neverni. Še posebej se ga radi spominjajo otroci. Božič je prestopil okvire le verskega praznika, ponekod je to največji praznik. Že po tradiciji se takrat vsa družina zbere skupaj. Je praznik upanja in prijateljstva.

Neverjetno in nerazumljivo pa je voščilo Vlade Republike Slovenije, ki Slovencem ni voščila božiča, ampak le lepe praznike.

Na to voščilo pa so se ljudje tudi burno odzvali. Izbrskali smo nekaj 10 zanimivih odgovorov:

1 Nobenega problema pa nimate voščit Muslimanom Bajrama !
2 Serpentinšek in njegovi so nam tako povedali, da je beseda božič sovražni govor.
3 Nič ne pomaga ministriranje in branje beril pri sv. maši. Božič se je nekje zgubil. Žalostno.
4 Spoštovani predstavniki ,želim(o) vam blagoslovljen Božič in mirne radosti polne praznike… Btw… Nikar se več ne pretvarjajte in se samo zavoljo (foto šutinga) drenjajte med prve vrste v božjih hramovih, ni pošteno do vas samih in do verujočih…BOŽIČ je naš praznik.
5 Banda pokvarjena! Vam gre beseda BOŽIČ težko z jezika?
6 Bozic je vas praznik, ne pa praznik vseh. V nasprotju pa je dan osamosvojitve praznik vseh Slovencev.
7 Ko bi samo vedela kako je bilo v Yugi… Nismo slavili “diktatorja” pa smo ga morali…Ostajajo sledovi miselnosti… Tisti, ki jim samostojna Slovenija ni bila “intimna opcija” so danes najglasnejši in si pripisujejo zasluge… Ne se bati Boga, boj se ljudi, ti znajo biti zlobni
8. Malo ste se zatipkali. Namesto “tovariši” ste napisali “tviteraši”.
9 Kaj pa blagoslov? Tudi naj bi bil polek. Tudi vam, draga , predraga, vlada…Blagoslovljene Božične praznike in pamet v roke. Zgleduje se po kmečki logiki.
10 Božiča pa ni? Muca popapala? Ne sprejemam hinavskih čestitk. Zataknite so jih nekam . Jaz vam želim VESEL BOŽIČ v upanju da spoznate prave krščanske vrednote in tradicijo Slovenije ?

S takšnimi ali drugačnimi odgovori je vladi odgovarjalo kar 96 ljudi.

Nam pa zato božiča ni prikrila Evropska komisija. 

Očitno je naša Vlada, besedo #Merry Christmas” prevedla v vesele praznike. Pa razumi kdor more!

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.