SMC zorčič

Levi odpadniki iz SMC in DESUS so na okopih. Igor ZorčičJanja SlugaBranislav Rajić in Jurij Lep se gredo nekakšen državni udar Državnega zbora.

Odpadniki bi radi še več,. kar jim pripada

Odpadniška četverica poslancev SMC in Desusa Igor Zorčič, Janja Sluga, Branislav Rajić in Jurij Lep, zdaj,kot skupina tako imenovanih nepovezanih poslancev zahteva, in to brez vsakršnih pogajanj ali dogovorov, da zraven odnesejo ter zadržijo tudi svojih dosedanjih dvanajst funkcij znotraj delovnih teles DZ, ki so jih opravljali kot koalicijski poslanci SMC in Desusa.

Zorčič, Sluga, Rajić (in Lep) zdaj zahtevajo še več: poleg teh dvanajstih vodilnih funkcij bi po novem imeli (ne zadržali, ampak, še enkrat, po novem, torej dodatno imeli ali pridobili) še tri nove vodilne funkcije, gre pa za podpredsedniški mesti na odborih za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in pa predsedniško mesto odbora za zunanjo politiko. Piše Požareport.

In kakšen je cilj štirih odpadnikov? Onemogočiti dosedanjo večino vladne koalicije v delovnih telesih slovenskega parlamenta ter zadržati vse finančne bonitete, ki jih osnovnim poslanskim plačam dodajajo te funkcije.

Danes, v torek, točno ob 14.00 bo na kolegiju predsednika državnega zbora, vse znano!

Spremljamo…

P.M.