Nevladnikom do sedaj več kot 140 milijonov, od tega samo borcem več kot 10 milijonov?

Marjan Šarec z borci

Kako dobro je biti nevladnik? 40 nevladnikov, ki dobivajo najvišje zneske. Zvezi združenj borcev, je od leta 2003 vlada poklonila več kot 10 milijonov.

V današnjem času, ko je na oblasti vlada Roberta Goloba, je očitno vse narobe. Medtem ko se uvajajo novi davki, draži bencin in propadajo bolnišnice, je na družbenem omrežju x, zapisala Karin Planinšek, komentatorka političnih dogajanj. Zares neverjetne številke so deležni razna nevladna društva, pri katere izstopajo: društvo za nenasilno komunikacijo, Slovenska filantropija, zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, društvo ŠKUC in drugi.

Prav zanimivo je da je velike količine denarja deležna zveza združenj borcev, kar 10.603.765,07 EUR, saj borcev, ki bi se borili v 2. svetovni vojni praktično ni več. Podatki so sicer vse od leta 2003, a vseeno so številke zares neverjetne. Prav zanimivo, je bilo “borcem” leta 2017, pred koncem mandata vlade Mira Cerarja namenjenih kar pol milijona evrov. No toliko, je zvezi združenj borcev, od kar je na vladi, namenila tudi Golobova vlada in sicer 592.674,53 evra. Največ iz naslova ministrstva za obrambo.

V letu 2022 je tako obrambno ministrstvo, ki ga vodi  Marjan Šarec sofinanciralo dejavnosti trinajstih veteranskih organizacij s 1.504.520 evri, letos so vrednost povišali za 200.000 na 1.704.520. Tako je povišanje šlo v glavnem za Zvezo borcev, ki slavi tudi revolucionarne tradicije, na lanskih volitvah pa je podpirala zdaj vladajoče politike, piše portal Spletni časopis.

Le kaj bo toliko denarja borcem iz druge svetovne vojne, ki jih je v Sloveniji le še peščica?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.