Nezadovoljstvo, jeza, začudenje, obmetavanje z očitki in še kaj, to je bil Lent 2019

Festival Lent, ognjemet v prejšnjih letih (foto: Maribor Pohorje)

Lent 2019 je bil festival brez duše, festival kakršnega ne poznamo. brez nepotrbne gneče, brez promenade na Lentu, brez gostinskih stojnic. Bilo je, kot se za tak festival ne spodobi, pač eno dogajanje v Mariboru.

Ljudje pogrešali Lent, kot je vedno bil

Ljudje so pogrešali druženje ob stojnicah, gnečo ob reki dravi, promenado. Pogrešali so jo tako gostinci na Lentu, kot tudi drugi, ki na Lent pridejo zaradi vsega tega dogajanja. Namsto tega smo na Dravi uzrli miniaturni oder, na katerem je pisalo Večer, nič, ali zelo malo gostinskih stojnic in glavno dogajanje preseljeno na Trg Leona Štuklja. Človek bi lahko dejal, kaj to zares Festival Lent? Edino dobro obiskani so bili koncerti na Trgu leona Štuklja, pa verjetno ne toliko zaradi Lenta, pač pa zato, ker so bili brezplačni.

Se bo pa danes z večernim ognjemetom poslovil  27. Festival Lent. Folkloristi se bodo mariborskemu občinstvu danes še zadnjič predstavili na Trgu Leona Štuklja in nato odštevali čas do ognjemeta opolnoči, ki tradicionalno naznani zaključek Festivala Lent. S to razliko, da je letos edini, medtem ko sta bila prejšnja leta na Festivalu Lent dva ognjemeta. Tudi občina, ki je letos festivalu namenila precej manj denarja očitno varčuje. Ja tudi na novo zaposleni na občini nekaj stanejo.

Ali bo v naslednjih letih od festivala ostala le še črka L, ali pa bo Arsenivč moral požreti svoj ego in ljudem dati tisto, kar želijo? Zabavo ob reki Dravi namreč!

Kot so zapisali na Facebook strani Maribor brez cenzure: Prijatli ni to, to!

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
67%
5.4km/h
75%
10°C
11°
8°
9°
Fri
8°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.