Nika Kovač naj bi imela prste zraven tudi pri kadrovanju na RTV Slovenija?

Nika Kovač, slika, družbeno omrežje X

Zgleda politično nedolžna, čeprav to ni, zna pa jokati v javnosti in se smiliti ljudem. Novinarji ji jedo z roke in kot piše Bojan Požar ni tako nedolžna tudi, kar se tiče naše javne RTV – Nika Kovač.


Nika Kovač velja za pomembno oziroma nič kaj nedolžno kadrovnico na depolitizirani RTV, povsod naokoli naj bi bili njeni prstni odtisi, piše Požareport. Čeprav na zunaj deluje plašno in prijazno, pa ima prste zraven skoraj pri vsaki levičarski norosti?

Tako naj bi  Nika, odigrala svojo lobistično vlogo pri imenovanju Ksenije Horvat za diretorico TVS, potem pa naj bi Horvatovi dobesedno naročila, da mora za svojega pomočnika imenovati Roka Smoleja, seveda njenega prijatelja, ki z Niko rad tudi pozira, čeprav ga Ksenija Horvat do takrat skorajda ni poznala.

Smolej je bil v preteklosti znan, kot promotor propadle političarke in danes pravosodne podjetnice Katarine Kresal. Bil je, sicer pred leti, tudi odgovorni urednik Programa Plus, kjer pa so ga razrešili, ker naj ne bi znal delati z ljudmi. Takrat se ga je na RTV prijel vzdevek “mobingatorček”, sicer pa naj bi pripadal tudi lobiju LGTB+

Ko ju je Kovačeva spravila skupaj, sta se Horvatova in Smolej nenadoma začela dobivata v legendarnem “Bangladešu” in drugih lokalih blizu stavbe RTV, na Kolodvorski ulici. No, Rok Smolej je sicer izvorni kader nekoč direktorice TVS in poslanske LDS Ljerke Bizilj, kateri zdaj mnogi upravičeno očitajo, kakšen “človeški monstrum” je uspela ustvariti, piše Bojan Požar.

Kako se bo Smolej odkupil Niki Kovač pa bomo še videli. Mogoče na RTV dobi celo svojo oddajo?

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
2.6km/h
75%
21°C
22°
19°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.