čevlji alenke bratušek zgodba
čevlji Alenke Bratušek

Afera iz leta 2013 je spet postala zanimiva, saj Alenka Bratušek še vedno paradira s svojimi rdečimi čevlji po parlamentu. Zgodba je še vedno aktualna.

Zgodba o rdečih čevljih Alenke Bratušek

No, zgodba o rdečih čeveljih Alenke Bratušek ima že dolgo brado in sega v leta 2013, ko se je povzpela na mesto predsednice vlade.

Rdeči čevlji, ki jih je premierka Alenka Bratušek nosila obisku v Bruslju, so že ob njenem imenovanju za predsednico vlade sprožili novo politično afero.  Gre za unikatne čevlje, ki jih je posebej zanjo izdelala podjetnica Alja Novak Viryent, ta pa se je, glej ga zlomka, pozneje dogovarjala o sodelovanju z večinsko državnim Pekom. Bratuškova naj bi tako v Peko »potisnila« Viryentovo, ta pa naj bi si povabilo za sodelovanje »kupila« kar s čevlji, ki jih je izdelala posebej za Bratuškovo.

Bratuškova se je, potem, ko je bila razkrinkana, da nosi čevlje Viryetnove, izgovarjala da so bili čevlji narejeni posebej zanjo še preden je postala premierka in da jih je plačala osebno s svojega računa, a zakaj potem na čevljih piše – Alenka Bratušek, predsednica vlade, Republike Slovenije?

Četudi ima zgodba že dolgo brado, so pa čevlji očitno še v uporabi!

PM