parlament anketa raziskava
Slovenski parlament, foto: NSi

Koliko danes povprečni Slovenec verjame anketam? Je pa izražanje javnega mnenja vseeno en pokazatelj trenutnega političnega ozračja v Sloveniji.

Anketa Mediane, ki ni bila nikoli objavljena?

Ankete javne mnenja so odličen pokazatelj dejanskega stanja v slovenski politiki. čeprav so narejene na sorazmerno malem številu ljudi, a vseeno izražajo neko voljo in prepričanje ljudi. Mediana velja sicer za “levo” a vseeno najbolj znano agencijo za merjenje javnega mnenja

V verodostojnost Medianinih anket se ne bomo spuščali, saj verjamemo v neodvisnost (ne tako, kot pri medijih), je pa res, kaj mediji potem objavijo, kako objavijo in če sploh objavijo raziskave, ki jim niso preveč povšeči. Nas je pa zaskrbelo, ob anketi, ki kroži po družbenih omrežjih, ki naj nebi bila nikoli dejansko objavljena.

Kot piše novinar Luka Perš, uporabnica twitter profila @WhiteWomanM zagotavlja, da so rezultati verodostojni in da naj bi na 24ur zaradi katastrofalnih rezultatov naročili novo, da bi imele članice KUL boljši rezultat? Če to drži, gre za prvovrstni škandal uredništva 24ur?

Je sploh možno, da je ta anketa prava in da so nam to zamolčali?

PM