Norčevanje iz verskih simbolov na Škisovi tržnici. Pahor pa z nedostojnim zapisom.

slika: Instagram

Tudi letos je minila t.i. Škisova tržnica. Vsakoletna zabava študentov, kjer si dajo duška. Škisova tržnica je tudi zelo dobro obiskana. Tudi letos jo je obiskal tudi Borut Pahor, a prvič, privatno in ne v vlogi predsednika države.


Škisova tržnica je, kot so zapisali tudi na spletni strani, edinstven projekt, preko katerega Zveza ŠKIS v sodelovanju s študentskimi klubi spodbuja pozitiven odnos do slovenske kulture, narave in sočloveka, povezovanje in medsebojno spoznavanje mladih iz različnih okolij ter poudarja pomen mladinskega delovanja. A letošnja Škisova tržnica je bila na videno daleč od tega. Celo več. Norčevanje iz verskih simbolov, je daleč od slovenske kulture in sočloveka. Tako so študentje iz Škofje Loke pripravili nastop oziroma predstavo, kjer so na gajbe piva prislonili mladenko. 

In zanimivo. Tako norčevanje je bilo očitno všeč tudi bivšemu predsedniku Borutu Pahorju, ki je očitno spet zašel na pota Instagrama. “Kljub dežju je bilo spet pestro na vsakoletni študentski tržnici. Zmaga pa pripada Klubu škofjeloških študentov in Katji, ki je bila kot Kristus pribita na zaboje piva. 😁 Nažical sem jo za selfi, tnx. Aja, pa Rebeka je hotela biti na vsak način na mojem instagramu, pa je.” je zapisal Pahor. 

Je pa nekdanjemu predsedniku države nekaj pikrih besed zapisal tudi poslanec iz Škofje Loke, Andrej Hojvik: “Spoštovani bivši oredsednik Borut Pahor. Veš instagram, je sicer večkrat vreden všečkov, vendar pa ne verjamem, da je norčevanje škofjeloških študentov iz krščanskih vrednot vreden objave in vreden všečkov – ne glede na količine etanola, ki so bile prej popite…

Se je pa oglasil tudi predsednik SDS, Janez Janša in zapisal: Veliko vprašanje, kako bi vsi, ki se jim ta postavitev zdi zabavna, reagirali v primeru, če bi se nekdo na enak način norčeval iz kakega totalitarnega simbola. Rdeče zvezde npr.

slika: instagram

VREME

Maribor
rahel dež
91%
1km/h
100%
6°C
7°
5°
6°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.