Koronavirus noče in noče popustiti. Slovenija pa bo danes (podatki so za torek 20. oktober) dosegla neslavni dnevni rekord okužb.

REKORDEN SKOK OKUŽB IN NOVE OMEJITVE, TOKRAT ZA ŠPORTNIKE

Medtem, ko se nekateri Mariborčani strašno zabavajo, ko kršijo odlok o omejitvi gibanja po 21. uri, število okužb iz dneva v dan narašča. Včeraj smo tako dosegli neslavni rekord, saj imamo več, kot 1100 na novo okuženih ljudi.


Vlada je zato sprejela dodaten odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, ki določa, da športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena.  Vadba je dovoljena športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v športnem objektu ali na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.

Glede na visoke številke okuženosti je mogoče v tem tednu pričakovati še kakšen ukrep, predvsem pa kaznovanje tistih, ki se ukrepov ne držijo?

MG