Nov hobi Levice, vlaganje kazenskih ovadb? Sedaj proti dr. Boštjanu M. Turku.

Boštjan M. Turk
Boštjan M. Turk, slika Nova24TV

Stranka Levica se je odločila, da bo s tožbami poskušala prestrašiti tiste, ki imajo o njej kritično mnenje. Tako so v tem tednu vložili tožbe proti medijem Nova24TV, Demokracija, e-Maribor, Vfokusu.com. Enako je kazensko ovadbo Levice prejel tudi generalni direktor Policije, dr. Anton Olaj.

Levica ovadila tudi profesorja dr. Boštjana M. Turka

Očitno je Levica za zastraševanje našla nov hobi. Vlaganje kazenskih ovadb zoper moteče nasprotnike. No vsaj tolika se je spremenila taktika socializma, da so včasih moteče nasprotnike likvidirali. Naslednji na seznamu, ki ga hočejo prestrašiti s sodnim pregonom, je profesor dr. Boštjan M. Turk. Zasebno ga za 10 tisoč evrov toži koordinator Levice Luka Mesec. Profesor, ki poučuje na francoskih fakultetah in ima doktorat s znamenite pariške Sorbone, je leta 2018 napisal članek za Reporter z naslovom Noč dolgih nožev.

Profesor iz Filozofske fakultete v Ljubljani in dolgoletni publicist dr. Boštjan M. Turk je pisal o slovenskem pisatelju Borisu Pahorju, ki je praznoval 105. rojstni dan. Tako je o znanem slovenskem pisatelju pisal, da je zamejski pisatelj iz Trsta živ dokaz preživetja totalitarističnih režimov v 20. stoletju. Omenil pa je tudi delo slepega fotografa Evgena Bavčarja. V delu besedila pa se je lotil po njegovem mišljenju zgrešene politične ideje, ki jih predstavlja koordinator Levice Luka Mesec. V njem je na podlagi življenjskega dela Borisa Pahorja ugotovil, kakšno nevarnost predstavlja totalitarno mišljenje: “Nacionalsocializem je zgolj druga plat kovanca: prva se predstavlja s socializmom oz. komunizmom kot njegovim končnim ciljem.”

Vodjo Levice so zmotile besede, da ga je gostujoči profesor na francoskih univerzah poimenoval “nastajajoči Adolf Hitler Slovenije”. Tako kot Hitler je tudi Luka Mesec prišel na oblast ‘po pomoti’: od 1,7 milijona volilnih upravičencev ga je volilo pač 80 tisoč ljudi. A vsaka diktatura začenja na tak način”, je vlogo Mesca v Šarčevi vladi ovrednotil dolgoletni publicist.

Dobrodošlico v klubu “osovraženih” s strani levice, pa smo dr. Boštjanu M. Turku, zaželeli tudi v našem portalu. 

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.