Novinarka studia City natvezila polno nebuloz? Vasko Simoniti je je povedal svoje!

Vasko Simoniti
Vasko Simoniti, slika: Demokracija

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti odločno zavrača očitke novinarke Studia City Špele Kožar, da podpira neonacizem. Očitke je 14. junija 2021 izrekla v prispevku z naslovom Prigoda o rumeni svastiki.

Še ena “neodvisna” novinarka, ki je klatila neumnosti

Še ena neodvisna novinarka studia City, ki je po želji mariborske poslanke Lidije Divjak Mirnik, Špela Kožar, je v prispevku z naslovom Prigoda o rumeni svastiki, natvezila kup neumnosti in nebuloz. Na to se je odzval tudi minister Simoniti. Poudaril je, da niti on kot minister niti ministrstvo za kulturo v času, ko ga vodi, nista nikoli in nikdar podpirala neonacizma. Minister pravzaprav z gnusom zavrača vse totalitarizme.

Novinarka Studia City Špela Kožar je 14. junija 2021 v prispevku na Televiziji Slovenija izrekla neresnične izjave: “Še prigoda o svastiki. Ni bila rumena, ker je, preden jo je poustvaril Hitler, simbolizirala sonce. V naši deželi namreč simbolizira jopiče, a ne tako kot v Franciji tiste, ki se borijo za socialo, pri nas se slovenski rumeni jopiči borijo za neonacizem. Po novem v javnem interesu, saj jim je minister Simoniti podelil status nevladne organizacije na področju kulture. Da, prav ste slišali. In v ta namen, da bi malce prekril dejanje spremenil ime in tako je Urban Purgar, rumenojopičnik, postal zastopnik t. i. Društva za promocijo tradicionalnih vrednot. Neonacizem je tako uradno po novem vrednota.”

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti odločno zavrača navedbe novinarke Studia City z dne 14. 6. 2021 v prispevku “Prigoda o rumeni svastiki”

Novinarka v svojem pojmovanju novinarstva seveda ni poskrbela za drugo plat zgodbe, saj se ni potrudila pozanimati o samem postopku in o tem povprašati tudi ministrstvo. Če bi to pošteno naredila, potem njene zgodbe ne bi bilo. In to so te novinarke in ti novinarji, ki so po mnenju Lidije Divjak Mirnik, poslanke LMŠ neodvisni.

V tej deželi res nekaj smrdi, pa to ni posušena roka o kateri govori Divjak-Mirnikova. Smrdi zloba “neodvisnih” novinarjev.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.