Nova plavajoča pridobitev mesta Maribor

Letos bomo lahko bili priča postavitvi novega plavajočega odra na Lentu. Po pregledu ene izdane ponudbe, za postavitev plavajočega odra, je bilo ugotovljeno, da izpolnjuje ta vse zahtevane pogoje. Tako je bila na portalu javnih naročil objavljena odločitev o oddaji javnega naročila ponudniku Adteh. Adteh je koroško podjetje, iz Slovenj Gradca, ki proizvaja kovinske konstrukcije.

Projekt je dobil končno vrednost pri nekaj več kot 300.000€. Tako bi moral stati oder nekje do festivala Lent, na lokaciji, ki je v zalivu pri Vodnem stolpu. Na tem mestu je v preteklosti stal montažni oder, ki se je kasneje po festivalu Lent pospravil. S plavajočim odrom se bo povečal čas uporabe skozi celotno sezono. Tako da lahko pričakujemo tudi dogodke izven festivala. Takšna poteza bi zelo pripomogla k napredku razvoja turizma v samem mestu.

Vendar pa to ni prvi plavajoči oder. Prejšnji je služil od leta 1994 in je lahko sprejel do 2500 gledalcev. Novejša verzija ploščadi pa lahko s svojo večjo odrsko površino in s svojo površino za gledalce, sprejme 3200 ljudi. Tako bo med 22. in 30. junijem, v času festivala Lent, odvijalo zelo pestro dogajanje nad vodno gladino.  Upamo lahko, da se bo to izkoristilo,  brez nepotrebnih zapletov. Navsezadnje je ravno ta poletni čas, ki je tudi vrhunec turistične sezone, postavljen med državnozborske in lokalne volitve. Lani je postavil Maribor s svojim mestnim jedrom lasten rekord v številu turistov. Letos se to ne bi smelo spremeniti.

L.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
3.6km/h
75%
18°C
19°
16°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.