Nova plavajoča pridobitev mesta Maribor

Letos bomo lahko bili priča postavitvi novega plavajočega odra na Lentu. Po pregledu ene izdane ponudbe, za postavitev plavajočega odra, je bilo ugotovljeno, da izpolnjuje ta vse zahtevane pogoje. Tako je bila na portalu javnih naročil objavljena odločitev o oddaji javnega naročila ponudniku Adteh. Adteh je koroško podjetje, iz Slovenj Gradca, ki proizvaja kovinske konstrukcije.

Projekt je dobil končno vrednost pri nekaj več kot 300.000€. Tako bi moral stati oder nekje do festivala Lent, na lokaciji, ki je v zalivu pri Vodnem stolpu. Na tem mestu je v preteklosti stal montažni oder, ki se je kasneje po festivalu Lent pospravil. S plavajočim odrom se bo povečal čas uporabe skozi celotno sezono. Tako da lahko pričakujemo tudi dogodke izven festivala. Takšna poteza bi zelo pripomogla k napredku razvoja turizma v samem mestu.

Vendar pa to ni prvi plavajoči oder. Prejšnji je služil od leta 1994 in je lahko sprejel do 2500 gledalcev. Novejša verzija ploščadi pa lahko s svojo večjo odrsko površino in s svojo površino za gledalce, sprejme 3200 ljudi. Tako bo med 22. in 30. junijem, v času festivala Lent, odvijalo zelo pestro dogajanje nad vodno gladino.  Upamo lahko, da se bo to izkoristilo,  brez nepotrebnih zapletov. Navsezadnje je ravno ta poletni čas, ki je tudi vrhunec turistične sezone, postavljen med državnozborske in lokalne volitve. Lani je postavil Maribor s svojim mestnim jedrom lasten rekord v številu turistov. Letos se to ne bi smelo spremeniti.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA