Nove podrobnosti streljanja v Črni gori. Najprej ubil 8 in 11-letnega otroka.

slika: portal analitika

34-letni Vuk Borilović, iz Cetinja je včeraj pobil deset someščanov in šest ranil. Med krvavo dramo, v kateri je ubil tudi dva mladoletna otroka, je Borilović z lovsko puško naključno streljal na sosede, reševalce nujne medicinske pomoči, policiste in mimoidoče. Poroča index.hr.

Kot piše Index.hr, je policijska preiskava sedaj pokazala, da je morilec Vuk Borilović okoli 15.30 vstopil v stanovanje svojih najemnikov in na vratih ubil enajstletnega M., nato še njegovega tri leta mlajšega brata, nato pa prestrelil njuno mamo – Natašo Pajović Martinović. Potem ko ju je ubil, je poklical njunega očeta in moža Miloša Martinovića in mu dejal: “Ubil sem tako tvojo kot svojo družino,” so povedali sogovorniki Vijesti iz Policijske uprave.

V naslednjih 45 minutah je v skupni razdalji 80 metrov od svoje hiše širil smrt, pri čemer je ubil še sedem ljudi in šest ranil. Pristojni so pojasnili, da je Martinović po umoru vstopil v sosednjo hišo, kjer je pobil starejša sovaščana Danijelo in Dimitrija Drecuna ter hudo ranil njunega vnuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te hiše je pobil tudi njunega sina Rajka Drecuna (56), ki je stekel proti hiši, ko je slišal streljanje. Borilović je ubil še soseda Milana Mitrovića (37), nato strica Gorana Đurišića (54), nato pa je po ulici pokončal še sosedi Aleksandro (52) in Danijela Radunovića (51).

Ranil je še štiri sosede – Slavico Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevo Ramadanović in Darinko Čelebić ter policista Ljubišo Maksimovića, ki ga je poskušal ukrotiti. Iz Kliničnega centra Črne gore so sinoči sporočili, da so tri ranjene operirali in namestili na oddelek za intenzivno nego. 

34-letni Vuk Borilović je imel dovoljenje za orožje, s katerim je zagrešil poboj brez primere na Cetinju, ker je imel orožno dovoljenje kot lovec. Novica o tragediji na Cetinju, v kateri je umrlo 11 ljudi, je šokirala tudi kolege napadalca Vuka Borilovića iz nacionalnega parka Lovćen. »Vuk je v narodnem parku delal več kot pet let, bil je vodja okoljsko higienske službe, zadolžen za vzdrževanje urejenosti parka. Bil je marljiv in delaven človek, v zadnjem času pa je opaziti, da se je umaknil. , bil je kot volk samotar . Prišel je v službo, naredil, kar je moral, potem pa se je osamil, oddaljil od sodelavcev, so povedali za portal index.hr

Kot se je izkazalo pozneje, je morilca Vuka Borilovića med streljanjem s policijo ustrelil sovaščan. Zadelo ga je najmanj pet nabojev, je pokazala obdukcija.

Črnogorski portal Pobjeda je prav tako razkril nekaj novih podrobnosti o masakru na Cetinju. Eden od sosedov je  poskušal rešiti otroke, ki so se skrili za vrata. Vendar je Borilović ubil njih in svojo mamo, nato pa še lastnega strica, ki ga je poskušal pomiriti. Krvava akcija je trajala dobre pol ure, vse pa se je dogajalo na razdalji približno 200 metrov od Cetinjskega samostana, kjer je vedno policijska patrulja. “Izstrelil naj bi več kot 100 nabojev. Streljal pa je s karabinom,” je za TV Objektiv povedal lokalni prebivalec. Kot razlog za masaker navaja, da je morilec pred kratkim kupil kamero in videl, da nekdo krade stvari z njegovega dvorišča.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
87%
1km/h
75%
15°C
16°
15°
14°
Sat
13°
Sun
12°
Mon
11°
Tue
9°
Wed

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA