Poglejte si to dvoličnost informacijske pooblaščenke

slika RTV SLO

Kako zanimivo. Samo da se je zamenjala vlada, pa informacijska pooblaščenka že pleše, oziroma si Golobovo zmago predstavlja kot svobodo v kateri je dovoljeno vse tisto, kar pod Janševo vlado ni bilo?

Če vam pismo pošlje Janez Janša kot predsednik vlade je po mnenju informacijske pooblaščenke zloraba osebnih podatkov, če vam ga Inštitut 8. marec je v skladu z zakonom. Res zanimivo. Inštitutu 8. marec,je kot kaže dovoljeno več kot ostalim institucijam v Sloveniji, med drugim uporaba osebnih podatkov državljank in državljanov. V času vlade Janeza Janše je namreč ista informacijska pooblaščenka problematizirala uporabo osebnih podatkov vlade za namen ozaveščanja ljudi v boju z epidemijo. Informacijska pooblaščenka je takrat zadevo označila za nedopustno, saj naj bi vlada s tem uporabila zaupne podatke.

Inštitut 8. marec je namreč kot civilna iniciativa prišel do elektronskih naslovov posameznikov v požaru na Krasu. Informacijska pooblaščenka je v tem primeru odločila, da ne bo uvedla inšpekcijskega postopka, ker naj bi bila ta zadeva v pristojnosti Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS. Prijaviteljem je svetovala, da se za reševanje zadeve obrne na AKOS. Piše portal Celjski glasnik.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
94%
0.5km/h
100%
12°C
13°
11°
11°
Tue
9°
Wed
10°
Thu
9°
Fri
10°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA