Nove težave Mariborčana Petra Vilfana. RTV mu je nakazala denar kar na društvo?

O spornih zaposlitvah v novi vladi Marijana Šarca smo že poročali. Tam je službico dobil tudi v Mariboru rojeni košarkar in poslanec večih strank Peter Vilfan. Čeprav od volivcev pozabljeni, pa ni bil pozabljen od vlade RS.

RTV je honorar nakazal kar na ime Vilfanovega društva?

Ali se bodo organi pregona upali lotiti nekdanjega poslanca in sedanjega državnega sekretarja? Gre za zelo resne zadeve, če FURS opravi svoje delo, tako, kot za navadne drugorazredne občane. A verjetno to predsednika vlade Šarca ne bi niti (z)motilo. Gre za nakazila državnega denarja, z državne RTV Slovenija na transakcijski račun Vilfanovega športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan. To Vilfanovo društvo je namreč od RTVS doslej prejelo okoli 73 tisoč evrov nakazil za neznane storitve, piše Požareport.

Ker ni nobene druge logike, zakaj bi RTVS ta denar nakazala omenjenemu športnemu društvu, sklepamo, da naj bi šlo pač za plačilo Vilfanovega komentiranja košarke na TV Slovenija. Peter Vilfan je, ko je bil še poslanec, imel namreč posebno dovoljenje državnega zbora, da lahko dodatno zasluži tudi s komentiranjem košarkarskih tekem. Toda za plačilo naj bi se, kot kaže, dogovoril tako, da mu RTVS denar nakazuje na TRR “njegovega društva.” Zakaj? Ker 73 tisoč evrov, kolikor jih je dobil od nacionalne TV, lahko dejansko pospravi v svoj žep. Če bi namreč RTVS komentiranje plačala na Vilfanov osebni transakcijski račun ter pri tem odvedla vse predpisane davke in prispevke, bi Vilfanu od 73 tisoč evrov ostalo le še dobrih 31 tisoč evrov.

Je pa medtem tudi že znano, da se je Vilfanovo društvo znašlo v rdečih številkah, blokiranih računih in med davčnimi dolžniki.

vir in slike: Požareport

M.G.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
50%
1.5km/h
75%
24°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.