Poziv mariborske Karitas k pomoči ljudem v stiski

slika: Karitas Maribor

Nadškofijska Karitas Maribor pred tradicionalnim Tednom Karitas in prazničnim decembrom ponovno poziva javnost k sočutju in pomoči ljudem v stiski. naslednji teden se namreč začne teden Karitasa. Na njihova vrata je v desetih mesecih letošnjega leta potrkalo nekaj več kot 4000 oseb, ki so prosile za različne oblike pomoči.

Letošnji Teden Karitas, ki bo prihodnji teden potekal pod geslom Mladost iz korenin modrosti, nagovarja k povezanosti med mladimi in starejšimi. “Če želimo tako delati, je potrebno srečanje. In prostovoljstvo je priložnost za srečanje mladih s starejšimi in vseh skupaj z ljudmi v stiski,” so v današnjem sporočilu za javnost izpostavili v Nadškofijski Karitas Maribor, ki 30. novembra vabi k uvodnemu srečanju za nove prostovoljce. poroča Maribor.info.

V Nadškofijski Karitas Maribor še vedno opažajo največje stiske v primerih, ko družine in posamezniki ne morejo poravnavati osnovnih položnic za nujne življenjske potrebščine in druge sprotne obveznosti. Veliko je brezposelnih, ki jim je poteklo nadomestilo in sedaj prejemajo samo denarno socialno pomoč in otroške dodatke. Na njihova vrata trkajo tudi zaposleni in upokojenci, ki se le s težavo prebijajo iz meseca v mesec. Trenutno se najpogosteje srečujejo s prošnjami za kurjavo in za topla zimska oblačila, z zaostanki pri plačilih električne energije, opomini pred odklopom. Opažajo  tudi dolgove za prostovoljno zdravstveno zavarovanje. Res žalostna slika Maribora.

V Tednu Karitas bo 28. novembra v Celju koncert Klic dobrote, ki je s spremljajočimi akcijami Karitas v decembru glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski. 

Tudi vi lahko pomagate mariborskemu Karitasu, zato bodo sodelavci in prostovoljci v mreži Župnijskih Karitas v mariborski nadškofiji v novembru in decembru pripravili vrsto dobrodelnih prireditev, s katerimi bodo poskušali lajšati stiske in opozoriti na pomen solidarnosti.

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
46%
1km/h
75%
24°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.