Novinarka Suzani Perman iz POP TV večkrat išče dlako v jajcu. O posredovanju v poslu z zaščitno opremo je zasliševala celo ženo, sicer zdravnico, Urško Bačovnik Janša.

Novinarka POP TV z vprašanji tudi nad ženo predsednika vlade

Novinarka POP TV je Urški poslala naslednje vprašanje: Ivan gale mi je zaupal, da ste tudi vi osebno posredovali pri poslu z zaščitno opremo. konkretni za podjetje Xan Max, ki ga vodi MIlan Blatnik. Boste zaradi te pomoči vi, ali kdo drug deležni kakšne provizije.

Kdor išče ta najde, bi lahko zapisali pod odgovor Urške Bačovnik Janša novinarki POP TV. Tako je Urška odgovorila novinarki POP TV.  “Sp. g. Perman&Gale, kontakte vseh, ki so v tistih dneh želeli pomagati (bilo jih je kar nekaj) sem pošiljala naprej ministrstvu, ki je bilo javno znano kot pristojno za te zadeve. Kaj se je kasneje dogajalo z njimi ne vem, ker me o tem ni nihče obveščal,” je zapisala Urška Bačovnik Janša.

“Verjamem, da je v želji pomagati v tistem času enako ravnalo na tisoče drugih posameznikov. Meni to narekujeta lastna vest in zavezanost zdravniškemu poklicu. V takem ravnanju in v želji pomagati v času epidemije lahko provizije išče samo tisti, ki je nanje sicer navajen.”

MG