Vlada Janeza Janše je potrdila odprtje vrtcev in osnovnih šol za prvo triado in sprostila še nekaj drugih ukrepov.

Sproščanje ukrepov se nadaljuje

  • Odprtje vrtcev in prve triade osnovnih šol Kot je za TV Slovenija povedal vladni govorec Jelko Kacin, je vlada sprejela načelno odločitev za odprtje vrtcev in šol, v prvi fazi samo prve triade osnovnih šol, poklicnih šol, dijaških domov. “To je prvi veliki sveženj,” je pojasnil Kacin
  • Odprtje vseh trgovin in storitev ter strežbe znotraj lokalov S ponedeljkom bodo lahko vrata odprle vse trgovine in storitve, gostinci bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih, odpirajo se kuhinje.
  • Nastanitvene kapacitete do 30 gostov Odpirajo se nastanitvene kapacitete do 30 gostov, tudi za planinske domove in večje hotele ali hostle, vendar le do 30 ljudi..
  • Prenehanje razkuževanje v večstanovanjskih stavbah Sprejeta je odločitev o prenehanju razkuževanja skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah.
  • Športna tekmovanja v ekipnih športih Športna tekmovanja na državni ravni bodo od 23. 5. mogoča tudi v ekipnih športih, je prek Twitterja sporočil predsednik vlade Janez Janša. Možni bodo tudi vsi vodni šparti od kajaka, plavanja, potapljanja-
  • Mala družabna srečanja se bodo kmalu sprostila. V dvoranah bo lahko do 50 ljudi, s tem da bo lahko zaseden vsak drugi sedež

  • Odprtje avtošol S ponedeljkom se bodo po dveh mesecih znova odprle tudi avtošole, so na Twitterju objavili na ministrstvu za infrastrukturo. Avtošolam je vlada delovanje z odlokom prepovedala 17. marca.

Jelko Kacin je za TV Slovenijo povedal: “Pomembno je, da se marsikaj sprošča tudi na področju turizma in gostinstva. Kar je najbolj otipljivo, je, da bo odslej mogoče streči tudi v notranjih lokalih, v restavracijah, da kuhinje začenjajo svoje delo. Da se odpirajo nastanitvene kapacitete do 30 ljudi. Ne pa še recimo planinski domovi, kjer je zaradi specifične namestitve bližina prevelika, in hoteli, ki imajo več kot 30 sob. Tudi hostli še ne bodo odprti.”

Kakšni zdravstveni ukrepi bodo morali veljati ob odprtju pa bomo poročali jutri!

MG