slika: Twitter

Pozivi k smrti predsedniku vlade Janezu Janši postajajo vse bolj pogosti. Začelo se je v letu 202o, nadaljuje se tudi letos. Levičarji pa še vedno ne dojamejo bistva. Na volitvah je zmagala stranka SDS.

Grožnje predsedniku vlade se nadaljujejo

Nedolgo nazaj so se na seznamu ljudi, ki jim grozijo z grožnjami znašli tudi določeni poslanci. Predvsem tisti poslanci, ki dosedanje delo vlade podpirajo in si želijo boljši jutri za Slovenijo. Nasprotniki so tako z maščevalnostjo in ustrahovanjem želeli doseči, da bi poslanci le prestopili na drugo stran in omogočili zrušenje vlade. Med njimi so je tako znašel poslanec SMC Gregor Perič, ki so mu nepridipravi prišli kar na dom in obesili plakat “Heroj ali izdajalec”“Roke pa so zvijali” tudi poslancu italijanske manjšine Feliceju Žiži in poslancu DeSUS-a Branko Simonoviču, piše nova24TV.

Kot kaže pa sovražnemu govoru ni konca. Na Viču v Ljubljani so se tokrat pojavili novi napisi, ki pozivajo k smrti predsednika vlade. Če je bilo na preteklih protestih opaziti plakat “smrt janšizmu”, ki ga tožilstvo v nobenem primeru ni želelo preganjati, so tokrat grožnje znova presegle mejo zdravega okusa in zakonitosti. Na Viču je tako moč opaziti grafite, kjer so tokrat zapisali “smrt Janši”“Janša bolnik crkni v mukah” in “Smrt janšizmu”.

sovražni napis na Viču v Ljubljani.1
sovražni napisi na Viču  v Ljubljani 2

 

sovražni napis 3

Bomo v letošnjem letu končno dosegli, da se bodo taki sovražni govori sankcionirali?

slike: nova24TV

PM