Eden izmed ukrepov v torek potrjenega sedmega paketa protikoronskih zakonov (PKP 7) je solidarnostni dodatek upokojencem. Ta bo izplačan v januarju.

UPOKOJENCI BODO JANUARJA DOBILI DODATEK

Iz Zavoda za pokojninsko in invalidno zavarovanje (Zpiz) so sporočili, da bodo tisti z najnižjimi pokojninami dodatek na svoje račune prejeli 11. januarja 2021. Vse prejemnike solidarnostnega dodatka bo Zpiz obvestil o nakazilu prejemkov.

Solidarnostni dodatek bo Zpiz vsem upokojencem s stalnim prebivališčem v Sloveniji, če prejemajo pokojnino, ki jo izplačuje zavod, in katerih pokojnina znaša v višini 714 evrov ali manj, izplačal v treh različnih višinah:

  • za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 evrov, bo solidarnostni dodatek izplačan v višini 300 evrov;
  • za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini med 510,01 in 612,00 evri, bo solidarnostni dodatek izplačan v višini 230 evrov;
  • za tiste, ki prejemajo pokojnino v višini med 612,01 in 714,00 evri, bo solidarnostni dodatek izplačan v višini 130,00 evrov.
Med upokojenci v domu starejših v Novi Gorici je silvestrovo preživel tudi predsednik vlade Janez Janša!

Poleg upokojencev so v enakih višinah do njega upravičeni še prejemniki invalidskih nadomestil, ki so brezposelne osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji, če njihovo nadomestilo znaša 714,00 evrov ali manj.

PM