Anisa Ličino
slika: nova24TV

Policisti so v povezavi z nasilnimi protesti v Ljubljani v začetku lanskega novembra kazensko ovadili 39-letnega Anisa Ličino.

Zaradi nasilnih izgredov ovadili Anisa Ličino

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so kriminalisti zoper 39-letnega Anisa Ličino zbrali dodatne dokaze in ga med drugim kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja hujskanja k upiranju. Ličina je namreč po njihovih navedbah kot vodja od 16. oktobra lani pa do nasilnih protestov v Ljubljani 5. novembra lani na različnih družbenih omrežjih pozival ljudi k nasilnemu protestu. “Nasilnost je vseskozi poudarjal v svojih govorih in vabilih,” so poudarili na ljubljanski policijski upravi.

Neprijavljen protest se je po njihovih besedah 5. novembra nato dejansko zgodil, bil pa je tudi nasilen, saj je na njem prišlo tako do napadov na policiste in novinarje kot tudi do uničevanja zasebne in družbene lastnine.

Ličina je skupaj s 30-letnikom, ki prav tako prihaja iz Ljubljane, osumljen storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje. Na policiji so pojasnili, da sta oba moška omenjeno kaznivo dejanje storila na nasilnem protestu. Ličina je po njihovih navedbah v vlogi vodje nasilnim protestnikom dajal navodila, kako naj delujejo proti policistom. Prej omenjeni 30-letnik je bil eden od članov omenjene skupine.

Proti Ličini podane tudi ostale kazenske ovadbe

Skupina nasilnih protestnikov pod vodstvom Ličine je po navedbah policije z metanjem različnih predmetov v policiste poskušala tem preprečiti izvajanje uradnih nalog. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen od treh mesecev do dveh let, za vodjo take skupine pa od šestih mesecev do treh let zapora, pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi. Ob tem so zapisali, da so bile zoper Ličino predhodno že podane kazenske ovadbe. 39-letnika so policisti v preteklosti obravnavali zaradi vpletenosti v trgovino z drogo in tihotapljenja nezakonitih prebežnikov. Piše SIOL.

PM