Policija poročilo

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1226 klicev. Med 446 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, so bile med drugim prijavljene tudi 103 prometne nesreče, 35 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 5 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 98 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 10 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 31 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini ter po 1 ponarejanje listin, ponarejanje denarja, preprečitev uradnega dejanja in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah so obravnavali 1 državljana Slovenije zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Maribor.