koronavirus, okužbe, okuženost
koronavirus Slovenija

Danes se odpira več trgovin in storitev, med drugim vse prodajalne in servisne delavnice s površino do 400 kvadratnih metrov, vendar ob rednem tedenskem testiranju zaposlenih.

Odprtje vseh prodajaln do 400 kvadratnih metrov!

Nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki ga je včeraj sprejela vlada, določa, da še naprej na območju celotne Slovenije ostajajo odprte enake prodajalne in storitve kot doslej, dodaja pa se nove izjeme. “Trenutne epidemiološke razmere, ki so posledica vedno bolj odgovornega ravnanja državljanov in državljank, so omogočile sproščanje oskrbe z blagom in storitvami, ki jih potrebujemo in pričakujemo,” je povedala državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, piše SIOL.

Odprtje dejavnosti, kjer bodo zaposleni morali enkrat tedensko opraviti testiranje na novi koronavirus.

  • Prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pa tudi prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, trgovine z otroškim programom, tržnice, vse prodajalne in servisne delavnice s površino do 400 kvadratnih metrov ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže., vse prodajalne s površino do 400 kvadratnih metrov.

Odprtje dejavnosti, kjer se zahteva negativni test tako za zaposlene kot za potrošnike.

  • Storitve nepremičninskega posredovanja, storitve higienske nege, ki niso storitve frizerskih salonov ali medicinske pedikure oz. manikure, individualne storitve strokovnega oz. poslovnega izobraževanja in usposabljanja ter storitve salonov za nego živali
Minister Počivalšek: “Če ne bomo odgovorni, se lahko stvari spet hitro obrnejo na slabše!”

PM