Rdeči in zeleni seznam držav, kamor lahko potujemo!

indiji
slika: v Fokusu

Vlada je na današnji seji sprejela odlok za omejevanje prehoda s tujine v Slovenijo. Tako je nastal zeleni in rdeči seznam držav kamor lahko dostopamo. Na seznamu držav s poslabšano epidemiološko sliko je sedaj skupno 34 držav. Saj se je povečalo število okužb. Še posebej v Severni Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji.

Rdeči in zeleni seznam držav

Rdeči seznam držav: Katar, Bahrajn, Čile, Kuvajt, Peru, Armenija, Džibuti, Oman, Brazilija, Panama, Belorusija, Andora, Singapur, Švedska, Maldivi, Sao Tome in Principe, Združeni arabski emirati, ZDA, Savdska Arabija, Rusija, Moldavija, Gibraltar, Bolivija, Portoriko, Gabon, Kajmanski otoki, Dominikanska republika, Južna Afrika, Iran, Velika Britanija, Severna Makedonija, Bosna in Hercegovina, Srbija in Kosovo

. Če prihajate iz teh držav, boste morali brez izjem v zapovedano 14-dnevno karanteno!           

Ukinjene so tudi možnosti neomejenega prehajanja tedenskih delovnih migrantov, tudi ti bodo odslej morali s sabo prinesti negativni test za covid-19, ki ni starejši od treh dni. 

slika SIOL.net

Seznam t.i. varnih držav: Hrvaška, Madžarska, Avstrija, Ciper, Češka, Estonija, Finska, Nemčija, Grčija, Islandija, Latvija, Litva, Lihtenštajn, Norveška, Slovaška, Švica, Italija, Črna gora, Danska, Francija, Irska, Luksemburg, Malta in Španija. Iz teh držav lahko prihajate in odhajate brez izjem. 

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo rošenje
65%
6.7km/h
100%
11°C
14°
8°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.