/NOVO/ V mariborski regiji potrjen prvi primer južnoafriškega seva

KORONAVIRUS, ,mariboru
Koronavirus Maribor, fotomontaža

Obolela je prva oseba z južnoafriškim sevom, ki je preživela dopust v Afriki. Poleg nje sta  in najverjetneje okužena še dva z južnoafriškim sevom virusa, je povedal novi minister za zdravje. Opozarja, da epidemije ni konec.

V Mariboru potrjen prvi primer okužbe južnoafriškega seva

Da so v mariborski regiji potrdili prvi primer tako imenovane južnoafriške različice koronavirusa v Sloveniji, je na večerni tiskovni konferenci sporočil novi minister za zdravje Janez Poklukar in vse pozval k dodatni previdnosti.

Epidemiološka služba je na terenu ugotovila vse visoko rizične kontakte ter štiri osebe napotila na testiranje in deset v karanteno. “Dve osebi, ki sta se s prvo vrnili iz Afrike, sta oboleli, najverjetneje imata tudi južnoafriški sev,” je povedal minister. Ocenjuje se, da so detektirani vsi visokorizični kontakti, zato zaenkrat dodatni ukrepi niso potrebni
.

Je pa z nacionalnim laboratorijem in Inštitutom za mikrobiologijo dogovorjeno, da bodo z mariborskega območja namesto dosedanjih 10 odstotkov pozitivnih testov tedensko sekvencionirali 30 odstotkov. “Gre za previdnostni ukrep,” je povedal minister.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
96%
1km/h
100%
3°C
4°
1°
2°
Fri
3°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-5°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA