Jani Kovačič
Jani Kovačič, zajem slike

Glasbeniki, ki so že nekaj časa odrezani od dogajanja na odrih in v družbi, s svojim mišljenjem o epidemiji zaidejo v popolnoma druge vode. Eden takih je tudi Jani Kovačič. To je tisti, ki je nekoč pel: “Delam, delam, kot zamor’c!”

Kantavtor pravi, da se je v zavetju Covida zgodil državni udar.

Zanikanje virusa ne more biti razlog, da za medij daš izjavo, da se je v zavetju Covida zgodil državni udar. Presto je taka izjava neumna. A po mnenju Janija Kovačiča je možno prav vse. Tako je dejal za Dnevnik: »S korono nam hočejo vzeti svet in s policijo ulice. V zavetrju covida se je zgodil državni udar, katerega posledica sta teror in prestrašenost poslancev. Ulica lahko le z vztrajnostjo in množičnostjo premaga inercijo parlamenta. Upam, da niso bile predlanske volitve zadnje in da nas ne čaka Mussolinijev scenarij. Za zdaj, kot kaže, denar še priteka iz “neznanega kraja ob neznani uri”.« Je dejal kantavtor Jani Kovačič. 

Jani Kovačič je povedal, da so se vladajoči po prvem šoku hitro dogovorili s kriminalnim podzemljem, kako prenesti čim več državnega denarja v zasebni sektor. “Podaljševali bodo ukrepe, ki zanje seveda ne veljajo, dokler se bo dalo. Nakar bodo sestopili z oblasti in pustili narod, da odplačuje dolgove, in predvsem pazili, da bo zasebna lastnina nad človekovimi pravicami,” take nebuloze kvasi še en slovenski “kulturnik”?

Tako pa se je decembra 2020 pisalo o Janiju Kovačiču:

Tako torej razmišljajo o koronavirusu naši kulturni delavci. Oziroma še huje. Jani Kovačič naj bi bil celo filozof in pedagog. Pa so se odgovorni prepričali, če so res pravemu dali ta naziv?

 

PM