UKC MARIBOR skladišča
slika: UKC Maribor

Nevrokirurga Matjaža Voršiča, ki se je ob potovanju v Namibijo okužil z južnoafriško različico koronavirusa in to ugotovil ob vrnitvi na delovno mesto, so v UKC Maribor razrešili z mesta namestnika predstojnika oddelka za nevrokirurgijo.

Bodo okuženega zdravnika razrešili?

Ustreznost ravnanja zdravnika naj bi razčistil upravno-epidemiološki nadzor, direktor kliničnega centra Vojko Flis pa je v pogovoru za Radio Maribor že povedal, da je zaposleni kršil interna navodila, ki so v veljavi od lani in zaposlenim ne dovoljujejo dela v drugih ustanovah.

Naj bi pa zdravnik poleg operacij v Namibiji opravljal posege tudi v slovenski zasebni Kirurgiji Bitenc. Bolnika, ki ga je tam operiral decembra, je nato naročil na pregled v UKC Maribor 23. februarja. To je dan, ko je ta zdravnik po vrnitvi iz Afrike delal v ambulanti mariborskega kliničnega centra, ni pa še vedel, da je okužen. A gre za trenutno nepreverjene infiormacije.

Na nujni seji se bo jutri popoldne sestal svet Univerzitetnega kliničnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ki je prejšnji teden ostal brez predsednika. Na njej bodo obravnavali tudi očitke o domnevnem mobingu nad zaposlenimi, ki opozarjajo na nepravilnosti v zavodu.

PM