vecer
slika: fotomontaža

Večer, časnik z (levo) težo, si je danes privoščil manipulacijo z imenom poslanca SDS Dejanim Kalohom, v zvezi plačila kazni dijakom, ki so ogrožali javno zdravje.

Manipulacije mariborskega Večera

Polnoletni dijaki, ki so pred mesecem dni na nelegalnem protestu na Trgu svobode v Mariboru zahtevali izobraževanje v šoli, so prejeli globe, mladoletni pa pozive na sodišče glede na to, da je šlo za nelegalni protest v času epidemije, ko je bilo prepovedano zbiranje ljudi.

So pa seveda v mariborskem levosučnem Večeru, ki naj bi bil vse manj brani časopis, našli, ne boste verjeli povezavo z stranko SDS. V mariborskem zobozdravstvenem podjetju VBO, so se namreč odločili, da bodo dijakom plačali kazni. No to zobozdravstveno podjetje seveda s stranko SDS nima nobene povezave. Povezava z Dejanom Kalohom, mariborskim poslancem SDS, je le v tem, da podjetje vodita svakinja Vesna in brat poslanca Marko. Pri podjetju, ki je očitno levosučno usmerjen, kot vse manj brani časopis, pa sodeluje tudi, ne boste verjeli, “mali Fištravec”, Saša Pelko.

Dejan Kaloh: “S posli mojega brata in svakinje nimam nič, pa tudi z njegovim podjetjem ne. Še manj pa je v tej zgodbi posredi stranka SDS.”

Širiti informacije je eno, manipulirati s članki, pa povsem nekaj drugega, a to pri Večeru očitno znajo. Prav zanimivo pa je, kako se Večer zavzema za dijake, ki so kršili ne le odredbe o prepovedi zbiranje v času epidemije, ampak zavestno ogrožali javno zdravje.

Je tak medij res vreden da ga ljudje resno jemljejo?

PM