Janez Janša
Predsednik vlade Janez Janša

Premier Janez Janša se je v novoletni poslanici zahvalil vsem državljankam in državljanom, ki so se v teh težkih časih trudili za skupno dobro, reševali življenja in nam v veliki meri kljub vsemu omogočali varno bivanje.

Novoletna poslanica predsednika vlade

Premier Janez Janša je uvodoma dejal, da se izteka leto, ki si ga bomo zapomnili do konca življenja. Epidemija zaradi koronavirusa je odprla številna vprašanja in dileme, ki smo jih kot skupnost odlagali in potiskali na stran. Desetletja nerešenih težav so z vso silovitostjo udarila na dan.

Janša pravi, da nas čaka še zadnja tretjina spopada z epidemijo in nato veliki napori za čim hitrejše okrevanje ter ponovno rast. V prihodnjih letih bo denar za okrevanje zagotovljen tudi iz evropskih sredstev. “Ponosen sem, da smo v večletnem finančnem okviru in svežnju za okrevanje izpogajali več kot deset milijard evrov!”

Zahvalil se je vsem, ki so se v teh težkih časih trudili za skupno dobro, reševali življenja in nam v veliki meri kljub vsemu omogočali varno bivanje. izrazil je prepričanje, da ko bomo izšli iz te vojne s koronavirusom, ne bomo mislili na trpljenje, s katerim smo se soočali. “Hvaležni bomo za zdravje. V spominu bomo do konca svojih dni nosili dobre stvari, ki so se porodile v teh težavnih časih,” je prepričan.

PM