NSi se meša? Radi bi v koalicijo brez volitev?

Nova Slovenija podpira predčasne volitve, a ocenjuje, da so malo verjetne. So se pa pripravljeni pogovarjati o drugačni koaliciji znotraj sedanje sestave državnega zbora.

Pri Novi Sloveniji, krščanski stranki, ki se vse bolj obrača na levo, k čimer pripomoreta dve “črni ovci” Ljudmila Novak in Janez Pogorelec, bi radi sodelovali v koaliciji, kar brez volitev?  Kajti, če bi bile volitve v tem trenutku bi, bodimo realni, zelo trepetali za obstanek v parlamentu. 

Tonin je na današnjem kongresu NSi v Horjulu, nekoč glavni nekoč glavni postojanki Ljudmile Novak. dejal, da če bi se našel kandidat za mandatarja, ki bi ga podprli tako na levi kot na desni,  NSi spravil v vlado? Danes je sicer NSi je predstavila tudi evropski program stranke, ki ga je zasidrala okoli svojih ključnih vrednot, med katerimi zatrjujejo da je to delo, domovina, mir in veselje do življenja.

“Pripravljeni smo se pogovarjati o drugačni koaliciji znotraj sedanje sestave parlamenta. Ključno vprašanje pa je, ali je možno dobiti kandidata za mandatarja, ki bi lahko dobil podporo na levi in na desni,” je povedal Tonin.

Torej bi Nova Slovenija, brez volitev rada vladala? Se je Tonin to naučil od prijatelja Kučana?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.