Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Merjenje hitrosti, slika Radio 1

Neprilagojena hitrost je glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se je v zadnjih letih približno petina prometnih nesreč zgodila prav zaradi tega. Ravno zato bo v petek izveden maraton nadzora hitrosti.


Policisti voznike in vse udeležence v cestnem prometu opominjajo, da smo za dobro prometno varnost odgovorni vsi. 

Prilagajanje hitrosti na cestah je izjemno pomembno iz več razlogov:

– Varnost: Prilagajanje hitrosti glede na razmere na cestišču, prometne pogoje in okolico je ključno za varnost vseh udeležencev v prometu. Prehitra vožnja lahko poveča tveganje za prometne nesreče in njihovo resnost.

– Prilagajanje razmeram na cesti: Razmere na cestah se lahko spreminjajo glede na vreme (dež, sneg, led), stanje cestišča (mokro, suho, umazano), vidljivost (megla, noč), prometne zastoje ali druge ovire. Prilagajanje hitrosti omogoča voznikom, da se prilagodijo takšnim razmeram in varno vozijo.

– Zakonski predpisi: V večini držav obstajajo zakonsko določene omejitve hitrosti na cestah. Prilagajanje hitrosti je torej tudi zakonska obveznost. Prekoračitev hitrosti lahko vodi do kazni ali drugih pravnih posledic.

– Varčevanje z gorivom: Vožnja z nižjo hitrostjo lahko pripomore k varčevanju z gorivom. Hitra vožnja porablja več goriva, kar negativno vpliva na okolje in proračun voznika.

– Spoštovanje drugih udeležencev: Prilagajanje hitrosti kaže spoštovanje do drugih voznikov, pešcev, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. To prispeva k boljšemu prometnemu okolju in manjšemu številu prometnih konfliktov.

In kje v Mariboru, bodo policisti merili hitrosti? Lokacije z urami nadzora prometa v Mariboru in okolici si lahko ogledate TUKAJ!

VREME

Maribor
delno oblačno
54%
5.1km/h
40%
25°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.