Obnova Ljudskega vrta zaradi nesoglasij v mestnem svetu še vedno negotova

Vir: Youtube

Mariborski mestni svetniki so včeraj na izredni seji, sklicani posebej za sprejemanje rebalansa proračuna za leto 2017 in spremembe proračuna za leto 2018, potrdili rebalans proračuna za leto 2017, niso pa sprejeli sprememb proračuna za leto 2018, ker se niso strinjali s skrajšanim postopkom za sprejem le-tega.

Mestni svetniki NLS so zapustili sejo in mestni svet je bil nesklepčen. Po mnenju mestnega svetnika NLS Milana Mikla, ni razloga za hitenje s sprejemom proračuna za leto 2018, saj je dovolj časa za razpravo, zato je predlagal, da se o spremembah proračuna odloča po normalnem dvostopenjskem postopku. Podobnega mnenja je bila tudi svetnica Lidija Divjak Mirnik (LPR), ki je dejala, da ji ni prijetno odločati o milijonih v tako kratkem času.

Obnova zahodne tribune Ljudskega vrta v Mariboru je sedaj negotova. Mestnega sveta se je udeležil direktor NK Maribor Bojan Ban, ki je s seje odšel razočaran.

Po prvi informaciji, da bosta predlagana dva milijona za prvo fazo obnove in da bo projekt le delno izveden so se odzvali v Nogometnem klubu Maribor in pozvali k spremembi takšnega predloga, saj stadion kljub tej investiciji ne bi omogočal igranja evropskih tekem. So pa v NK-ju Maribor bili zadovoljni, da so se zadeve vendarle začele premikati, saj je nadaljnja obnova stadiona nujna, če bi radi še naprej igrali tekme najvišjega ranga.

Na svoji spletni strani so zapisali: »Klub je vsa minula leta z dodatnim trudom in lastnimi vložki ohranjal stadion v tej podobi, da so še bili izpolnjeni minimalni kriteriji za organizacijo tekem v evropskih pokalih. Z novimi odloki Uefe pa ob obstoječem stanju Ljudskega vrta to več ne bi bilo izvedljivo in bi se morali preseliti na edini stadion, ki v Sloveniji to omogoča. V Stožice, kar je za NK Maribor nesprejemljivo, za mesto pa nedopustno.«

Tudi župan Maribora dr. Andrej Fištravec je sledill predlogu nogometnega kluba in predlagal obnovo zahodne tribune v celoti in tudi prostore pod severnim in južnim delom ter predlagal mestnemu svetu, rekonstrukcijo Ljudskega vrta v vrednosti štirih milijonov evrov, s tem da se polovica plača v letu 2018, druga polovica pa leta 2019.

J. L.

.

VREME

Maribor
rahel dež
92%
4.1km/h
100%
4°C
6°
1°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.