Fotografija je simbolična. (foto: informativa.ba)

Kar nekaj dela z ilegalnimi migranti imajo na področju PP Ormož. Vedno več se jih odloča za prehod meje v Središču ob Dravi.

Ilegalni migranti v Središču ob Dravi

Prvo  skupino  4  državljanov  Iraka  (2 moška in 2 otroka) so včeraj okoli 11.30  prijeli  izven  naselja  Središče ob Dravi. Vsi štirje so preplezali začasne  tehnične ovire (ZTO) iz smeri hrvaškega naselja Parag. Z njimi sta bili  še  ženska  z  otrokom (gre za družino), ki pa sta sami odšli v smeri naselja  Središče  ob  Dravi,  saj so se med plezanjem preko ZTO sprli. Vsi štirje  so  imeli pri sebi izkaznice prosilcev za mednarodno zaščito izdane na Hrvaškem. Kljub iskanju policisti opisanih žensk niso izsledili.

Popoldan  so  v bližini naselja Loperšice prijeli 3 državljane Irana, ki so jih  sicer  prijeli  že  19.  7.  2019  in  jih 20. 7. 2019 vrnili hrvaškim policistom, ter 1 mladoletnega državljana Afganistana. Vsi štirje so v našo državo  nedovoljeno  vstopili  tako,  da so izven naselja Središče ob Dravi preplezali ZTO.

Danes zgodaj zjutraj pa so na vlaku, ki je iz Središča ob Dravi pripeljal v Ormož,  prijeli  6  državljanov  Iraka,  ki  so nedovoljeno vstopili v našo državo. Med njimi sta bili tudi ženska in otrok, ki so ju iskali v povezavi z v drugem odstavku  opisano skupino Iračanov (družina).

Po  končanih  postopkih  bodo  vseh  14  tujcev predali hrvaškim varnostnim organom. Očitno je ratala občina Središče ob Dravi še ena “priljubljena destinacija” za ilegalne migrante.

M.G.