Domov Maribor in okolica Od ponedeljka, pa vse do konec poletja delna zapora Meljske ceste

Od ponedeljka, pa vse do konec poletja delna zapora Meljske ceste

Objavil: SIFA
Meljska cesta
V prihodnjem tednu se bodo začela dela v okviru rekonstrukcije križišča Meljske ceste, Kraljeviča Marka ulice in Kremplove ulice. To zelo prometno križišče v Melju bo po končani rekonstrukciji semaforizirano, s tem bo izboljšana prometna varnost in povečana pretočnost.
 
Investicijo skupaj izvajata Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) in Mestna občina Maribor. Pogodbena vrednost investicije je 299.733 evra, pri tem je strošek države 221.909 evra, strošek mariborske občine pa 77.865 evra. Izvajalec je podjetje Prohaus, d. o. o.
 
Dela v križišču bodo trajala pet mesecev, do sredine novembra. Meljska cesta bo ves čas odprta, vendar polovično. S semaforji bo urejen izmenično enosmerni promet v eno ali drugo smer. Bo pa zaradi del zaprto križišče, tako da izmenično ne bo mogoč promet bodisi v Kraljeviča Marka ulico ali v Kremplovo ulico.
 
V prvi fazi, predvidoma od 14. junija do 30. avgusta 2021, bosta zaprti desna polovica Meljske ceste (gledano proti vzhodu) in tudi Kraljeviča Marka ulica v križišču z Meljsko cesto. Promet proti Kraljeviča Marka ulici bo z Meljske ceste preusmerjen v Industrijsko ulico in naprej na Oreško nabrežje.
 
Zaradi varnosti bo hkrati zaprta tudi Kremplova ulica, vendar bo še vedno omogočen uvoz v to ulico, izvoz na Meljsko cesto pa ne. Promet iz Kremplove ulice bo preusmerjen v Wilsonovo ulico in Principovo ulico ter nato na Meljsko cesto.
 
Pešci in kolesarji bodo preusmerjeni v Ulico heroja Šaranoviča in Ulico heroja Jevtića.
 
Zapore bodo zahtevale tudi prilagoditve v mestnem avtobusnem prometu. V času del ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Oreško nabrežje 1, Oreško nabrežje 2 in Kraljeviča Marka ulica. Potniki bodo lahko uporabljali postajališči Meljska-Partizanska in Meljska-trgovina. Avtobusi na linijah številka 1, 2, 10, 20 in 21 bodo vozili po obvozih.
Vir: MOM

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.