Domov Maribor in okolica MOBILNA ZBIRNA POSTAJA v središču mesta

MOBILNA ZBIRNA POSTAJA v središču mesta

Objavil: SIFA
Enkratno je večkratno / MOBILNA ZBIRNA POSTAJA

V soboto, 12. junija bomo med 8. in 13. uro na zgornji ploščadi Trga svobode postavili mobilno zbirno postajo, na kateri bomo zbirali manjše kosovne odpadke. Mobilna zbirna postaja je namenjena gospodinjstvom, ki živijo v strogem centru mesta. Tako jim ponujamo priložnost, da se znebijo nepotrebne navlake na prijazen in dostopen način.

Akcija predstavlja pilotni projekt v sklopu EU projekta WINPOL in bo v primeru izkazanega interesa s strani naših uporabnikov postala praksa v prihodnje.

Mobilna zbirna postaja bo imela urejen tudi KOTIČEK PONOVNE UPORABE, v katerem bodo imeli občani možnost predati še uporabne stvari, ki jih sami ne potrebujejo več, zagotovo pa lahko še koristijo komu drugemu. Pomembno je, da stvari po nepotrebnem ne zavržemo in jim ponudimo možnost ponovne uporabe. Veseli bomo vsakršne izmenjave stvari med obiskovalci. V primeru, da še uporabne stvari ne bodo našle novega koristnika bomo zanje poskrbeli mi – predali jih bomo na police Ropotarnice Maribor, kjer bodo zagotovo našle novega uporabnika.

Pri predaji odpadkov se bo potrebno izkazati s položnico, s katero gospodinjstvo dokazuje vključenost v sistem ravnanja z odpadki in z osebnim dokumentom.

Na mobilni zbirni postaji bomo sprejemali:

  • manjše kosovne odpadke (drobno gospodinjsko opremo, likalne deske, stojala, kolesa, police, stoli…)
  • manjše gospodinjske aparate (fene, likalnike, mikserje, ventilatorje, brivnike, …)
  • tekstil
  • knjige in revije

Sprejemale se bodo količine, ki jih je možno prinesti peš ali s kolesom (do 2 m3) – oddaja večjih količin ne bo dopuščena.
Mešani komunalni odpadki, ki sodijo v črne posode/zabojnike, se v sklopu akcije ne bodo prevzemali.

Izkoristite priložnost oddaje tovrstnih odpadkov in še uporabnih stvari.
                                                                          Vsi tovrstni predmeti sicer sodijo na zbirni center.

V primeru dežja bo dogodek prestavljen na drug termin.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.