Odgovor imamo za novinarje 24ur. Zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne!

STOJNICE
Božični sejem, Maribor. Foto Maribor.info

Novinarski strokovnjaki za zdravje na 24ur so neverjetno ogorčeni? V Ljubljani se ne bo pilo kuhanega vina, res katastrofa? No katastrofa je le poročanje “neodvisnih” novinarjev.

Zakaj kuhano vino ne, kostanj pa ja?

Nabijanje megle, bi lahko dejali novinarski vnemi 24ur, kjer so skoraj jokajoče, naredili številne prispevke o tem, da letos na božično-novoletnih  stojnicah ne bo hrane in pijače. V že tako napetih situacijah glede omejevanja ukrepov v družbi, so tako novinarji, kot je to že njihova ustaljena praksa, dodatno prilivali olje na ogenj. 

“Kostanj praviloma jemo in hodimo zraven in grdo mečemo luščine po tleh. Tako da tukaj je način popolnoma drugačen kot pri kuhanem vinu, kjer se ponavadi ustavimo pri stojnici,” je Mateja Logar, vodja posvetovalne skupine za Covid19, odgovorila na vprašanje, zakaj je prodaja kostanja dovoljena, prodaja pijače in hrane pa ne. Dodala je še, da obiskovalci na stojnicah ne nosijo mask, še manj pa vzdržujejo razdaljo. “Pa smo bili najprej štirje, pa čez 20 minut osem, pa nas je bilo potem čez eno uro že več kot 10 za eno majhno mizo. V tem trenutku je to žal recept za katastrofo.”

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.