Odstavljena Valentina Plaskan z RTV, prepeljana v UKC. So za stanje krive zamenjave in pritiski?

Slika: Bojan Požar, omrežje X

Izvajalci čistk ne RTV Slovenija do zdaj niti v enem primeru, kot razlog odstranitve ali zamenjave niso navedli kakovost, pač pa so menjave in odstranitve potekale ekspresno in mimo postavljenih in uzakonjenih postopkov?

Maščevalnost je tako očitna, da je hitrejša od premisleka in argumentacije, pri čemer nastaja škoda, ki resno ogroža poslanstvo RTV, ki ji zakon med drugim nalaga celovito obveščanje o političnem dogajanju doma in v zamejstvu (4. člen, 1. odstavek). Dodatno upada zaupanje in velik del javnosti obrača hrbet taki RTV. Takega medijskega nasilja domača in evropska demokratična družba ne more prebaviti. Pri tem gre tudi za brezsramno teptanje občih civilizacijskih standardov, pri čemer se odpira vprašanje, kje je dno tovrstnega početja. Ustaviti ga je treba, preden bodo odpoklicali, kot se je izrazila predstavnica novinarskih aktivistov, “zadnjega psa”. Pravijo v združenju novinarjev in publicistov.

Med drugi so zamenjali tudi simpatično voditeljico Valentino Plaskan, kar je bilo za mlado voditeljico očito preveč. Zagotovo je, ker pač ne pripada levi opciji, deležna tudi raznih pritiskov? Plaskanova po neuradnih informacijah podlegla stresu. Očitno pa je to vplivalo na njeno zdravje!

Kot je na družabnem omrežju X sporočil Bojan Požar je bila zaradi stresa pravkar odpeljana na urgenco Valentina Plaskan. In zanimivo: Plaskanova naj bi danes pripravljala prispevek o Golobovih letalskih poletih. Piše Bojan Požar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.